Mijn naam is Jaimy Verlinde en in Juni 2020 ben ik gestart met naaien.

 

Ik was al een tijdje op zoek naar een leuke hobby voor mezelf en heb eerst een aantal andere hobby's uitgeprobeerd. Uiteindelijk kwam ik bij het naaien.

 

Ik kocht een niet al te dure naaimachine, alle andere fournituren die ik nodig zou hebben en een paar katoenen stofjes. Zo begon ik aan wat simpele projecten. Zoals een shopper, kussenhoes en een nieuwe hoes voor de naaimachine.

 

Ook ben ik al snel begonnen met het maken van kleding. Wel simpel, maar toch een beetje moeilijker dan de eerste projecten.

In de hobbywinkel vond ik een tijdschrift van la Maison Victor. Hier zouden wat makkelijke patronen in staan en nog leuk ook.

 

In Februari 2021 heb ik een Pfaff Creative 1.5 gekocht. Hiermee kun je naaien en borduren. Het borduren leek me ook erg leuk om te kunnen doen. En het is een betere naaimachine dan ik al had.

 

Zo kon ik ook het borduren aanbieden aan vrienden en familie en heb ik een aantal baby artikelen geborduurd om als cadeau te kunnen geven. 

 

Ik merkte dat ik meer wilde met het naaien dan enkel zelf proberen en leren door middel van boeken en YouTube filmpjes, dus ging ik op zoek naar een cursus of opleiding in de buurt. Zo kwam ik uiteindelijk bij de ENSAID Modevakscholen terecht en zit ik nu sinds September 2021 op les bij iemand die hierbij is aangesloten. 

 

Ik volg de lessen om uiteindelijk mijn diploma Coupeuse te kunnen halen.

 

Ben je benieuwd naar de dingen die ik maak? Neem dan een kijkje bij de projecten.

 

Volg me ook via Instagram! Hier plaats ik foto's van de projecten waar ik mee bezig ben en heb gemaakt.